Een gezonde werkhouding kun je leren

Met alleen de aanschaf van ergonomisch verantwoord meubilair bent je er niet als werkgever. Net zo belangrijk is de juiste afstelling van bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel of een zit-sta tafel. En speciaal ingesteld op de unieke fysieke eigenschappen van je medewerkers. Daarbij is het van belang dat de werknemer zelf goed geïnformeerd is over welke zit- en werkhouding voor hem of haar het hoogste gezondheidsrendement oplevert gegeven deze ideale setup van de werkplek zelf. Zodanig dat de kans op pijn- of vermoeidheidsklachten minimaal zijn. En blijven!  Weten hoe werknemers dit zelf eenvoudig en effectief kunnen leren met behoud van werkplezier? Ik kom graag langs voor een persoonlijke instructie!

Voor 75,- een all-in werkhoudinginstructie

Persoonlijke advies voor al uw medewerkers

Uit ervaring weet ik dat veel medewerkers op voorhand niet zitten te wachten op iemand die hen wel even komt vertellen hoe ze het beste kunnen zitten. Of staan. Of kijken naar een beeldscherm. Maar ik weet ook uit ervaring hoe dankbaar werknemers zijn als ze feitelijk ervaren dat een juiste werkhouding substantieel bijdraagt aan het voorkomen van allerlei lichamelijke en mentale klachten. Ze merken echt dat het werkt. Letterlijk! Een gezonde werkplek betekent voor u als werkgever hierdoor niet alleen een hogere productiviteit door bijvoorbeeld minder ziekteverzuim, uw werknemers hebben ook merkbaar meer plezier in hun werk.

 

Voor € 75 geef ik op locatie een all-in werkhoudinginstructie waar uw medewerkers jarenlang plezier van zullen hebben. En uiteraard ontvangt u hiervan een rapportage. Een kleine investering die zichzelf in no-time heeft terugverdiend!

zit sta tafel instructie houding

Werkplekadvies algemeen

  1. Let bewust op een goede zithouding en blijf voldoende bewegen.
  2. Om de spieren in de nek, schouders en armen te kunnen ontspannen is een goede zit-/werkhouding achter het monitorscherm van belang.
  3. Zorg ervoor dat medewerkers goed achterin de stoel gaan zitten, zodat een actieve/rechte werkhouding ontstaat. Ook wanneer slechts een kort moment achter de computer wordt gezeten, is het van belang dit te doen in een goede houding. Voorkom een naar voren gebogen houding waarbij de schouders worden opgeduwd. Ook bij een overleg met bijvoorbeeld collega’s is het belangrijk recht en actief te blijven zitten. Dus eerst goed gaan zitten en dan pas met de werkzaamheden beginnen!
  4. Daarnaast zijn micropauzes van belang om ervoor te zorgen dat de tijd dat aaneengesloten achter het bureau wordt doorgebracht wordt beperkt. Om de spieren voldoende te laten doorbloeden, is het advies om niet langer dan 20 á 30 minuten achter het bureau te zitten. Neem daarna een korte onderbreking van een paar minuten om verzuring van spieren te voorkomen. Stel op de computer of op de telefoon een reminder in om het nemen van een korte pauze niet te vergeten.
  5. Een optie is op de computer een pauzeprogramma te installeren.
    Denk bijvoorbeeld aan het programma Workrave. Dit is een gratis te downloaden en te gebruiken programma. Een licentie is niet noodzakelijk.

All-in werkinstructies op de werkvloer

Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag de all-in werkinstructie op de werkvloer aan. Ik neem spoedig contact met u op. Wenst u liever telefonisch contact, bel mij op +31 (0)35-656 56 65

 

[Form id="11"]

Download de casus en lees het volledige verhaal Jan Brasser en welke efficiency slag Adviesgroep Van der Roest / VDRD gemaakt heeft.