Een ergonomisch kantoor heeft daglicht, frisse lucht en een goede akoestiek

Een ergonomisch kantoor heeft daglicht, frisse lucht en een goede akoestiek

Werken zonder direct daglicht mag, maar is niet altijd even wenselijk. Stel dat er in een kantoor ook kamers zijn zonder ramen, waardoor er op geen daglicht binnenvalt, maar verder zijn het goede vertrekken met een goede airconditioning en voldoende kunstlicht. Zijn deze kamers dan geschikt om er een werkplek in te maken? Met een werkplekonderzoek van Betes krijg je een goed beeld wat er mogelijk is om een ergonomische werkplek te realiseren.

(bron: rendemente.nl)

Ventilatie voor kantoorruimten
Voor ventilatie in ruimten gelden een aantal normen:

 • Voor kantoorruimten afhankelijk van de fysiek inspannende werkzaamheden.
 • Voor scholen met betrekking tot de minimale luchtverversing en rekening houdend met kinderen in het bijzonder.
 • Bij industriële werkplekken waar minimale luchtverversing ruim voldoende moet zijn.


Pas op voor tocht

Ventilatie is echt een must daar waar meer mensen gelijktijdig aan het werk zijn maar pas op voor tocht, want tocht kan heel hinderlijk zijn.

(bron: arbo-online)

Wens je advies voor een ergonomische werkplek? Wij komen graag bij u langs voor een werkplekonderzoek.

Akoestiek in kantoorruimten
Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich in de meeste gevallen door de lucht voortplant. De akoestiek heeft verschillende toepassingen hieronder wordt verstaan de invloed die een ruimte heeft op nagalm en klank van het geluid. Wanneer men bijvoorbeeld spreekt over “deze ruimte heeft een slechte akoestiek”, bedoeld men eigenlijk dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een collegezaal stelt men bijvoorbeeld andere eisen dan aan die in een concertzaal. De akoestiek in een ruimte is afhankelijk van de absorptie en reflectie (terugkaatsing) van geluid door de wanden, de grootte van de ruimte, of de attributen in de ruimte. De absorptie wordt beïnvloed door een zachte of ruwe wandafwerking. Terugkaatsing gebeurt door een gladde en harde afwerking. Wanneer het geluid veel wordt teruggekaatst, duurt het een tijd (nagalm) voordat het geluid is uitgestorven. Betreffende nagalm kan worden berekend of opgemeten.

In een kantooromgeving kunnen diverse aanpassingen zorgen een beter akoestiek en welzijn van de medewerkers. Denk hierbij aan levende planten in akoestische plantenbakken, wand- en plafondbekleding en akoestische schermen tussen de werkplekken.

(bron: wikipedia)

Betes heeft diverse akoestische oplossingen, waarmee elk kantoor akoestisch vriendelijk gemaakt kan worden.

Wees er van bewust dat een gezonde werkomgeving essentieel is voor tevreden en fitte medewerkers. Als ergonoom ben ik volledig op de hoogte en van grote toegevoegde waarde voor het ontwerpteam voordat er kantoormeubilair wordt aangeschaft. Met behulp van mijn kennis kan je als organisatie de juiste gezondheid en welzijns beslissingen nemen op het gebied van kantoorinrichting. Meer hierover lees je ook hier.

Bert ter Stege

Activeer jezelf & collega’s
met elektrische zit sta tafels en Actifit

Met onze elektrisch in hoogte verstelbare tafels en de Actifit app houden jij en je collega’s een actieve werkhouding. Je kan zelfs een ware activitiets-competitie houden met je collega’s.

Voorzie je elektrische tafel  met een ActieSwitch Pro memory master en stel met de app in actief en fit te zijn.
Geef aan of je een beginner (20% van de tijd staan) of expert (50% van de tijd staan) bent en de app houdt precies bij of je wel voldoende staand heb gewerkt. De tafel geeft dan vanzelf aan of het weer tijd wordt om de tafel op hoogte te zetten.

BETES BESTE KOOP

Top producten waar we 100% achter staan voor een scherpe prijs!

Zit-sta tafel EN 527 – NPR 1813
Bekijk en bestel

ANTEO NPR 1813
Bekijk en stel samenTEMPEO WAVE TGREY (vanaf € 580,-)

met witte accenten op de achterkant, in de armleggers en kruisvoet

Deze fraaie design stoel (erkend met internationale prijzen) past in menig interieur en is leverbaar in 7 verschillende stijlvolle kleuren. Dankzij de 4cm brede golvende banen in de mooie stoffering is het een zeer comfortabele bureaustoel. De stoel is zeer goed instelbaar en is ergonomisch verantwoord ondermeer door de lendensteun, gemakkelijk verwisselbaar zitkussen, ergo synchroon mechaniek plus, de dynamische zitneiginstelling, schuifzitting en 3D armleggers.

Opties

De stoel is te voorzien van 5D armleggers tegen een meerprijs van € 35,-.
En voor een dynamischere zit kan de stoel van een AIR SEAT voorzien worden à € 79,-

*Prijzen zijn exclusief BTW

TEMPEO FRESH (vanaf € 445,-)

In 7 verschillende stijlvolle kleuren

Uitgevoerd met lendensteun, gemakkelijk verwisselbaar zitkussen, auto synchroon mechaniek, schuifzitting en 3D armleggers.

Opties

De stoel is te voorzien van 5D armleggers tegen een meerprijs van € 35,-. En voor een dynamischere zit kan de stoel van een AIR SEAT voorzien worden à € 79,-

*Prijzen zijn exclusief BTW

ANTEO Automaat met AIR-SEAT

Ergonomische bureaustoel in stijlvol design
uitgevoerd met 2D of 5D armleggers

De ANTEO met automaat mechaniek en 2D armleggers of (NPR 1813) 5D armleggersis een ARBO goedgekeurde stoel uitgevoerd met automatische gewichtsaanpassing met minimaal aantal handels, waardoor deze zeer eenvoudig in te stellen is en in fraaie trendkleuren verkrijgbaar.

KÖHL AIR-SEAT

Deze stoel is bovendien voorzien van een gepattenteerde AIR-SEAT van KÖHL; een zitting met een individueel instelbaar luchtkussen. Deze zorgt voor micro bewegingen die je rugspieren zachtjes traint, waardoor je rugklachten voorkomt en bestaande klachten kunnen verminderen.
*Prijzen zijn exclusief BTW

Zit-sta kruk LISELOTTE

 • Zitting uitgevoerd in stof
 • Rond foamkussen zorgt voor een comfortabele zit
 • Volledig roteerbaar
 • In hoogte verstelbare gasveer
 • Zwart of witte kunststof voet
 • De basis garandeert een stabiele neiging voor de juiste houding
 • Verkrijgbaar in zwart/zwart, wit/zwart, wit/groen, wit/blauw en wit/oranje

 

Bureaufiets Teun

 • Geen installatie vereist
 • In hoogte verstelbaar ergonomisch zitkussen
 • Geluidloos magnetisch spinwiel
 • LCD-scherm met tijd, snelheid, afstand en calorieën
 • Instelbare tegendruk
 • Gemakkelijk te verplaatsen

BeteS S1 zit-sta verhoger

Werkoppervlak: 700 x480 mm
Hoogte verstelling: 120 -450 mm

 • Eenvoudige installatie
 • Instelbaar op iedere hoogte
 • Strak en modern design
 • Ideaal te combineren met laptop
 • Maximale belasting 15kg
 • Montage monitorarm voorbereid

Zit zit bureau Betes 470

Bureau met in hoogte verstelbaar onderstel (62-87,5cm) inclusief werkblad

De ideale hoogte voor een niet verstelbaar bureau is 74 cm. Dit bureau is in hoogte verstelbaar van 62 tot 87,5 cm en voldoet hiermee dan ook volledig aan de europese arbo NEN-EN 527 richtlijnen.

Het onderstel is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en aluminium en is leverbaar met een werkblad in de kleur wit, licht eiken of grijs.

Alle werkbladen hebben een diepte van 80cm en zijn te bestellen in de volgende breedtematen:

 • 120cm breed
 • 160cm breed

Zit stabureau Betes 470 SLS

Elektrisch verstelbaar zit-sta basis bureau onderstel + werkblad

Deze zit sta bureau is verkrijgbaar met een onderstel in de kleuren wit, zwart en aluminium en zijn leverbaar met werkbladen de kleuren wit, licht eiken en grijs.

De werkbladen hebben een diepte van 80cm en zijn te bestellen in de volgende breedtematen:

 • 120cm breed
 • 140cm breed
 • 160cm breed
 • 180cm breed

 

Traploos in hoogte verstelbaar

Deze elektrisch verstelbare zit-sta tafel is door toepassing van tweemotorig onderstel (in elke poot één) zeer kwalitatief hoogwaardig. En is traploos in hoogte verstelbaar van 64 cm tot 130 cm.

ANTEO NPR 1813 met AIR-SEAT

Ergonomische bureaustoel met
multi synchroon mechaniek & 5D armleggers

Deze stijlvolle ANTEO met multifunctioneel-synchroon-mechaniek en 5D armleggers (€ 595,-*) is een ARBO goedgekeurde stoel. En is bovendien, voor extra zitcomfort, uitgevoerd met een AIR-SEAT van KÖHL.

Deze zitting heeft een individueel instelbaar luchtkussen dat met behulp van micro bewegingen je rugspieren zachtjes traint, waardoor je rugklachten voorkomt en bestaande klachten kunnen verminderen.
*Prijzen zijn exclusief BTW

NPR 1813

Een werkplek wat intensief gebruikt wordt dient volgens de Arbo richtlijnen aan strengere eisen te voldoen wat betreft de verstelbaarheid. Bij kort gebruik is de EN 1335, de Europese norm rond bureaustoelen, geschikt om te gebruiken. Voor langdurig gebruik is de NPR 1813 geschikter, want die stelt een ruimere verstelbaarheid voor.

JASMIJN

Ergonomische bureaustoel (NEN-EN 1335) in stijlvol design

De JASMIJN is een elegante ARBO verantwoorde NEN-EN 1335 stoel en is voor extra zitcomfort bovendien te voorzien van een gepattenteerde AIR-SEAT van KÖHL.

Met deze AIR-SEAT heb je een individueel instelbaar luchtkussen dat met behulp van micro bewegingen je rugspieren zachtjes traint, waardoor je rugklachten voorkomt en bestaande klachten kunnen verminderen.

NEN-EN 1335

NEN-EN 1335 is dé Europese norm voor bureaustoelen en kantoorstoelen hiermee voldoet bureaustoel JASMIJN volledig aan deze ARBO norm als het gaat om comfort, instelbaarheid en afmetingen. U bent dus verzekerd van een kwalitatief goede bureaustoel die jaren meegaat. Meer over NEN-EN 1335

All-in werkinstructies op de werkvloer

Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag de all-in werkinstructie op de werkvloer aan. Ik neem spoedig contact met u op. Wenst u liever telefonisch contact, bel mij op +31 (0)35-656 56 65

 

Download de casus en lees het volledige verhaal Jan Brasser en welke efficiency slag Adviesgroep Van der Roest / VDRD gemaakt heeft.

[contact-form-7 id=”346″ title=”Document Solutions Download”]