Kantoormeubilair speelt een sleutelrol in het welzijn van medewerkers op de werkvloer

Duurzaamheid, gezondheid & welzijn, footprint & impact zijn de grote thema’s die het afgelopen jaar van invloed zijn op menig bedrijfsvoering. Zo wordt er o.a. in Nederland voor gebouwen (kantoren) al geruime tijd gewerkt met duurzaamheids-certificeren als BREEAM en LEED. Certificeringen die vooral betrekking hebben op de milieu impact van een gebouw. Maar hoe zit dat met de mentale gezondheid en het welzijn van de gebruikers van het pand. Sinds enkele jaren is daarvoor een interessante nieuwe certificering in het leven geroepen; de WELL® standard (IWBI).

Hierbij wordt er gekeken naar factoren in de omgeving die schadelijk zijn voor de gebruiker van een pand. Met behulp van 10 categorieën (concepts) kan er op een overzichtelijke manier gekeken worden of een gebouw en dus de werkomgeving voldoet of niet.

De 10 concepten in WELL v2 zijn:

De concepten Movement, Material maar ook Sound zijn ondermeer van toepassing op uw kantoormeubelen en inrichting

Movement

Binnen deze categorie valt actieve kantoormeubilair. Denk hierbij aan in hoogte verstelbare bureaus, actieve werkstations (zoals een loopbandbureau) of een bureaufiets. Zij hebben een belangrijke functie in het verminderen van langdurig (stil) zitten. (Zie Active Furnishings)

Houdt er rekening mee dat, met de wens van meer bewegen en actiever personeel, je als werkgever ook een faciliterende rol hebt en de mogelijkheid moet bieden tot omkleden voor de bewuste activiteit.
Het hebben van een plek om persoonlijke bezittingen op te bergen en waar men zich kan omkleden voor een specifieke activiteit is dan ook een voorziening om aan te bevelen.

Ergonomische Werkplek Design

Een toegankelijke werkplek is voor iedereen een voorwaarde of het nu gaat om valide of minder valide personeel, iedereen moet toegang kunnen hebben en zich makkelijk kunnen verplaatsen in en rond het gebouw.
Daarnaast is het comfortabel werken in welke zit of stapositie dan ook een voorwaarde als het gaat om fysieke ergonomie. Dus goede ergonomische werkplekken waarbij de gebruikers de werkplek naar wens kunnen instellen zijn dus een must. Zie Ergonomic Workstation Design

Ook geluidsreductie (zie Sound) is een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden wil je aangenaam kunnen werken. Want veel geluid en het mee kunnen luisteren van privégesprekken geven in veel voorkomende gevallen in kantoortuinen en open offices al snel een ongemakkelijk gevoel en is hiermee een voedingsbodem voor ontevredenheid. Voorkom onaangename akoestische verstoringen en vergroot spraakprivacy door ondermeer gebruik te maken van speciale wand- & plafondpanelen, privacy stoelen en oppervlakte verbeteringen om het geluid te verzachten en het akoestisch comfort te verbeteren.

Mentale gezondheid en welzijn

Wees er van bewust dat een gezonde werkomgeving essentieel is voor tevreden en fitte medewerkers. Als ergonoom ben ik volledig op de hoogte en van grote toegevoegde waarde voor het ontwerpteam voordat er kantoormeubilair wordt aangeschaft. Met behulp van mijn kennis kan je als organisatie de juiste gezondheid en welzijns beslissingen nemen op het gebied van kantoorinrichting.

Onderzoek heeft aangetoond dat de aanwezigheid van gevarieerde werkplekken, waar individuen hun werkomgeving kunnen aanpassen en de mate van betrokkenheid zelf kunnen kiezen, de werktevredenheid en groepscohesie worden bevorderd. Creëer dus een productieve werkomgeving die vrij is van afleidende prikkels en ruimten bevat die zijn ontworpen om geconcentreerd te kunnen werken en korte rustmomentjes aanmoedigt. Hiermee vergroot je de mentale gezondheid en welzijn van je personeel.

Zit-sta tafel EN 527 – NPR 1813
Bekijk en bestel

ANTEO NPR 1813
Bekijk en stel samenTEMPEO WAVE TGREY (vanaf € 580,-)

met witte accenten op de achterkant, in de armleggers en kruisvoet

Deze fraaie design stoel (erkend met internationale prijzen) past in menig interieur en is leverbaar in 7 verschillende stijlvolle kleuren. Dankzij de 4cm brede golvende banen in de mooie stoffering is het een zeer comfortabele bureaustoel. De stoel is zeer goed instelbaar en is ergonomisch verantwoord ondermeer door de lendensteun, gemakkelijk verwisselbaar zitkussen, ergo synchroon mechaniek plus, de dynamische zitneiginstelling, schuifzitting en 3D armleggers.

Opties

De stoel is te voorzien van 5D armleggers tegen een meerprijs van € 35,-.
En voor een dynamischere zit kan de stoel van een AIR SEAT voorzien worden à € 79,-

*Prijzen zijn exclusief BTW

TEMPEO FRESH (vanaf € 445,-)

In 7 verschillende stijlvolle kleuren

Uitgevoerd met lendensteun, gemakkelijk verwisselbaar zitkussen, auto synchroon mechaniek, schuifzitting en 3D armleggers.

Opties

De stoel is te voorzien van 5D armleggers tegen een meerprijs van € 35,-. En voor een dynamischere zit kan de stoel van een AIR SEAT voorzien worden à € 79,-

*Prijzen zijn exclusief BTW

ANTEO Automaat met AIR-SEAT

Ergonomische bureaustoel in stijlvol design
uitgevoerd met 2D of 5D armleggers

De ANTEO met automaat mechaniek en 2D armleggers of (NPR 1813) 5D armleggersis een ARBO goedgekeurde stoel uitgevoerd met automatische gewichtsaanpassing met minimaal aantal handels, waardoor deze zeer eenvoudig in te stellen is en in fraaie trendkleuren verkrijgbaar.

KÖHL AIR-SEAT

Deze stoel is bovendien voorzien van een gepattenteerde AIR-SEAT van KÖHL; een zitting met een individueel instelbaar luchtkussen. Deze zorgt voor micro bewegingen die je rugspieren zachtjes traint, waardoor je rugklachten voorkomt en bestaande klachten kunnen verminderen.
*Prijzen zijn exclusief BTW

Zit-sta kruk LISELOTTE

 • Zitting uitgevoerd in stof
 • Rond foamkussen zorgt voor een comfortabele zit
 • Volledig roteerbaar
 • In hoogte verstelbare gasveer
 • Zwart of witte kunststof voet
 • De basis garandeert een stabiele neiging voor de juiste houding
 • Verkrijgbaar in zwart/zwart, wit/zwart, wit/groen, wit/blauw en wit/oranje

 

Bureaufiets Teun

 • Geen installatie vereist
 • In hoogte verstelbaar ergonomisch zitkussen
 • Geluidloos magnetisch spinwiel
 • LCD-scherm met tijd, snelheid, afstand en calorieën
 • Instelbare tegendruk
 • Gemakkelijk te verplaatsen

BeteS S1 zit-sta verhoger

Werkoppervlak: 700 x480 mm
Hoogte verstelling: 120 -450 mm

 • Eenvoudige installatie
 • Instelbaar op iedere hoogte
 • Strak en modern design
 • Ideaal te combineren met laptop
 • Maximale belasting 15kg
 • Montage monitorarm voorbereid

Zit zit bureau Betes 470

Bureau met in hoogte verstelbaar onderstel (62-87,5cm) inclusief werkblad

De ideale hoogte voor een niet verstelbaar bureau is 74 cm. Dit bureau is in hoogte verstelbaar van 62 tot 87,5 cm en voldoet hiermee dan ook volledig aan de europese arbo NEN-EN 527 richtlijnen.

Het onderstel is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en aluminium en is leverbaar met een werkblad in de kleur wit, licht eiken of grijs.

Alle werkbladen hebben een diepte van 80cm en zijn te bestellen in de volgende breedtematen:

 • 120cm breed
 • 160cm breed

Zit stabureau Betes 470 SLS

Elektrisch verstelbaar zit-sta basis bureau onderstel + werkblad

Deze zit sta bureau is verkrijgbaar met een onderstel in de kleuren wit, zwart en aluminium en zijn leverbaar met werkbladen de kleuren wit, licht eiken en grijs.

De werkbladen hebben een diepte van 80cm en zijn te bestellen in de volgende breedtematen:

 • 120cm breed
 • 140cm breed
 • 160cm breed
 • 180cm breed

 

Traploos in hoogte verstelbaar

Deze elektrisch verstelbare zit-sta tafel is door toepassing van tweemotorig onderstel (in elke poot één) zeer kwalitatief hoogwaardig. En is traploos in hoogte verstelbaar van 64 cm tot 130 cm.

ANTEO NPR 1813 met AIR-SEAT

Ergonomische bureaustoel met
multi synchroon mechaniek & 5D armleggers

Deze stijlvolle ANTEO met multifunctioneel-synchroon-mechaniek en 5D armleggers (€ 595,-*) is een ARBO goedgekeurde stoel. En is bovendien, voor extra zitcomfort, uitgevoerd met een AIR-SEAT van KÖHL.

Deze zitting heeft een individueel instelbaar luchtkussen dat met behulp van micro bewegingen je rugspieren zachtjes traint, waardoor je rugklachten voorkomt en bestaande klachten kunnen verminderen.
*Prijzen zijn exclusief BTW

NPR 1813

Een werkplek wat intensief gebruikt wordt dient volgens de Arbo richtlijnen aan strengere eisen te voldoen wat betreft de verstelbaarheid. Bij kort gebruik is de EN 1335, de Europese norm rond bureaustoelen, geschikt om te gebruiken. Voor langdurig gebruik is de NPR 1813 geschikter, want die stelt een ruimere verstelbaarheid voor.

JASMIJN

Ergonomische bureaustoel (NEN-EN 1335) in stijlvol design

De JASMIJN is een elegante ARBO verantwoorde NEN-EN 1335 stoel en is voor extra zitcomfort bovendien te voorzien van een gepattenteerde AIR-SEAT van KÖHL.

Met deze AIR-SEAT heb je een individueel instelbaar luchtkussen dat met behulp van micro bewegingen je rugspieren zachtjes traint, waardoor je rugklachten voorkomt en bestaande klachten kunnen verminderen.

NEN-EN 1335

NEN-EN 1335 is dé Europese norm voor bureaustoelen en kantoorstoelen hiermee voldoet bureaustoel JASMIJN volledig aan deze ARBO norm als het gaat om comfort, instelbaarheid en afmetingen. U bent dus verzekerd van een kwalitatief goede bureaustoel die jaren meegaat. Meer over NEN-EN 1335

All-in werkinstructies op de werkvloer

Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag de all-in werkinstructie op de werkvloer aan. Ik neem spoedig contact met u op. Wenst u liever telefonisch contact, bel mij op +31 (0)35-656 56 65

 

Download de casus en lees het volledige verhaal Jan Brasser en welke efficiency slag Adviesgroep Van der Roest / VDRD gemaakt heeft.

[contact-form-7 id=”346″ title=”Document Solutions Download”]