Wordt 2018 het jaar van duurzaam werken? Laat uw organisatie CO2-neutraal printen…

en verklein de voetafdruk van uw organisatie met KYOCERA Solar Powered Printing.


Dat KYOCERA een van onze vele printer partners is, is wellicht bekend. Echter, minder bekend is dat, onder de naam KYOCERA Solar, al zo’n 35 jaar wordt gewerkt aan de ontwikkeling van technologie voor zonne-energie. De daaruit voortgekomen technologie wordt bijvoorbeeld toegepast in de nieuwste Toyota Prius, maar ook in hoog rendements zonnepanelen met een lange levensduur. Door deze duurzame zonnepanelen te combineren met hun assortiment slimme printers en multifunctionals biedt KYOCERA nu een innovatieve oplossing om de voetafdruk van uw organisatie te verkleinen: KYOCERA Solar Powered Printing. Een unieke productcombinatie die het mogelijk maakt om CO2-neutraal te printen.

Energieoplossing op maat

Eigenlijk is het heel simpel: printers en multifunctionals verbruiken energie, zonnepanelen leveren energie op.

Om een oplossing op maat te kunnen bieden, wordt eerst de TEC-waarde (Typical Energy Consumption) van uw printerinrichting bepaald: het gemiddelde energieverbruik van de door u gebruikte modellen. Op basis daarvan wordt het totale stroomverbruik per jaar berekend, waarna kan worden bepaald hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om deze hoeveelheid energie op te wekken. Zo blijkt bijvoorbeeld uit onderstaand rekenvoorbeeld dat de benodigde energie voor deze printerinrichting, bestaande uit 13 machines, door slechts 9 zonnepanelen kan worden opgewekt.

MEER WETEN OVER HOE U UW PRINTPARK CO2-NEUTRAAL KRIJGT

  • Return On Investment
  • Welke impact deze verandering binnen de organisatie heeft
  • Hoe je als kunt voldoen aan de laatste privacy- & veiligheidseisen
  • Welke slimme printers & multifunctionals geschikt zijn voor CO2-neutraal printen
Naam*
E-mail*
Telefoon*

Langdurig rendement

Uit onafhankelijk onderzoek (TÜV) blijkt dat het rendement van KYOCERA zonnepanelen door de jaren heen weinig verval kent. Testresultaten laten zien dat de zonnepanelen na 25 jaar gebruik slechts 9,6% minder energie produceren. U heeft dus jaar op jaar voordeel van uw zonnepanelen.

Extra zonnepanelen plaatsen

Nu heeft een zonnepaneleninstallatie, met een gemiddelde levensduur van 20 jaar, natuurlijk een aanzienlijk langere contractduur dan printers en multifunctionals. Daarom krijgt u de mogelijkheid om, na afloop van de looptijd, vervangende machines te laten plaatsen of om, bij uitbreiding van uw printerpark, extra zonnepanelen te laten plaatsen. Bovendien kunt u uiteraard ook altijd een uitgebreide energiescan voor uw gehele bedrijf laten uitvoeren, om te bepalen of u met het plaatsen van extra zonnepanelen nog meer kosten kunt besparen en nóg duurzamer kunt opereren.

Verkleinen voetafdruk

Door het toepassen van Solar Powered Printing profiteert u niet alleen van een lage energierekening, u maakt aantoonbaar gebruik van schone energie en verkleint hiermee de CO2-voetafdruk van uw organisatie.

De keuze voor Solar Powered Printing past dan ook perfect binnen een duurzaam bedrijfsbeleid en draagt bij aan uw ISO14001-certificering en/of MVO-doelstellingen.

Wilt u weten hoe u de voetafdruk van uw bedrijf kan verkleinen en tegelijkertijd energiekosten kunt besparen?

Laat BeteS een Cost of Ownership berekening doen en u weet exact wat uw directe en indirecte voordelen zijn met een scanoplossing inclusief bijbehorende zonnepaneleninstallatie die volledig is afgestemd op uw werkzaamheden en bedrijfsgrootte.

Behaal uw MVO-doelstellingen met CO2-neutraal printen.


Download de casus en lees het volledige verhaal Jan Brasser en welke efficiency slag Adviesgroep Van der Roest / VDRD gemaakt heeft.