Nieuwe print- scanoplossing nodig? Een proefopstelling met nieuwe multifunctionals geeft zekerheid!

Een overstap naar een compleet nieuw printerpark heeft grote impact op je bedrijfsvoering. Een proefplaatsing zorgt ervoor dat dit een zorgenloze exercitie wordt. Jan Brasser vertelt over zijn ervaring met de overstap naar vijf TASKalpha 5052ci multifunctional printers van Kyocera en het nieuwe werken binnen Adviesgroep Van der Roest.

Nadat de behoefte aan een nieuwe printeroplossing steeds groter werd, riep Adviesgroep Van der Roest de hulp van BeteS in om te bepalen wat de meest optimale document solution voor hen zou zijn. Hierbij werden de wensen van de Van der Roest Groep vertaald in een eisenpakket waar de nieuwe document solution aan zou moeten voldoen. Belangrijke uitgangspunten hierbij waren de hoge eisen aan de printkwaliteit (om zelf drukwerk te kunnen printen), de onderlinge uitwisselbaarheid van de printers, een betrouwbare en stabiele printeroplossing en de wens om de huidige printkosten te verlagen.

Onderling uitwisselbare printers

In de oude printersituatie maakte Van der Roest/VDRD gebruik van een aantal verouderde Kyocera printers met verschillende onderhoudscontracten. Echter, tussen het printwerk van deze verschillende printertypes bleek een aanzienlijk kleurverschil te zitten. Naast de maandelijkse bulk aan facturen moet er zeker in periodes van polisverlengingen in korte tijd grote volumes aan drukwerk worden geprint. Als dan een printer om de een of andere reden uitvalt, wat door de verouderde apparatuur steeds vaker voorkwam, moet een van de andere printers het over kunnen nemen. Echter, vanwege dit kleurverschil bleken de printers onderling onvoldoende uitwisselbaar te zijn. Het kan immers niet zo zijn dat de huisstijl op de ene printer een andere kleurnuance geeft dan wanneer het op een andere printer wordt geprint. Deze wens tot onderlinge uitwisselbaarheid en een meer stabiele printeroplossing die minder onderhoud zou vergen, vormde dan ook een belangrijke aanleiding om naar een andere printeroplossing te kijken.

MEER WETEN OVER HOE U EEN EFFICIENCY SLAG KAN MAKEN MET DE JUISTE DOCUMENT SOLUTION

 • Return On Investment
 • Welke impact deze verandering binnen de organisatie heeft
 • Hoe je als assurantiekantoor kunt voldoen aan de laatste privacy- & veiligheidseisen
 • Welke multifunctionals en modules in deze case gebruikt zijn
Als er nou toch eens iets is met een van de machines, dan staan ze uiterlijk de volgende dag nog hier om het te verhelpen.

Jan Brasser (Adviesgroep Van der Roest en VDRD)

Driestappenplan

Bij het bepalen van de optimale oplossing werd niet over één nacht ijs gegaan. Zo werkt BeteS met een driestappenplan om tot een gedegen advies én follow-up te komen:

 1. Tijdens de eerste, analytische fase, werd een gedetailleerd overzicht van de huidige bedrijfssituatie gemaakt, waarbij werd gekeken naar de efficiëntie van de processen en de voortvloeiende kosten met ROI.
 2. Tijdens de tweede fase, de optimalisatiefase, werden alle interne eisen van zowel Adviesgroep Van der Roest als VDRD, zowel technisch, financieel als organisatorisch, vertaald naar een managementconcept op maat.
 3. De derde fase gaat in na de aanschaf en bestaat uit een continu beheer van de document solution, zoals onderhoud, rapportage en voortdurende verbeteringen om in te spelen op de veranderende eisen van een bedrijf.

Functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid

Als merkonafhankelijk adviseur is BeteS niet gebonden aan een specifiek printermerk. Vele mogelijkheden werden dan ook overwogen, waarna de keuze op Kyocera viel als beste match met het opgestelde managementconcept. Vervolgens is financieel directeur Jan Brasser naar Kyocera in Hoofddorp geweest om daar zelf een aantal voorgestelde modellen te bekijken. Uiteindelijk werd gekozen voor vijf identieke TASKalpha 5052ci multifunctional printers van Kyocera. Deze gebruiksvriendelijke printers bieden een perfecte kleurkwaliteit en scherpte. Daarnaast ondersteunt de TASKalfa grote papierformaten en dikkere papiersoorten, voor grote flexibiliteit, en heeft hij een kortere opwarmtijd. Met een hoge afdrukresolutie en verschillende papiercassettes en afwerkingsopties maakt de TASKalfa het mogelijk om snel en zonder onderbrekingen grote volumes af te drukken. Dankzij een nog lagere stilstandtijd en de onderlinge uitwisselbaarheid van de printers kon bovendien een zeer stabiele print- en scanomgeving worden gecreëerd. Tenslotte houdt de TASKalfa ook rekening met zijn ecologische voetafdruk en biedt zeer hoge energie-efficiëntie in combinatie met een besparing op grondstoffen door het gebruik van duurzame componenten.

Cost of Ownership

Om te zien of deze printers niet alleen in theorie de beste oplossing waren, maar ook in de praktijk zouden bevallen, werden de multifunctionals eerst in een proefopstelling bij de Van der Roest Groep geplaatst. Zo konden niet alleen de medewerkers tijdens een uitgebreide proefperiode de machines leren kennen en testen, ook kon BeteS een Cost of Ownership opstellen, zodat naast gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit ook de kosten van deze nieuwe printerinrichting inzichtelijk werden gemaakt.

Vraag hier direct een TCO aan of download het volledige verhaal van Adviesgroep Van der Roest en VDRD en lees hoe deze uitgangspunten zijn bepaald en welke mogelijkheden er waren. Daarnaast vertelt Jan Brasser, financieel directeur bij de Van der Roest Groep, over het traject dat hij heeft doorlopen om tot een optimale document solution te komen en hoe hij dit heeft ervaren.

Nieuwsgierig naar uw ideale document solution

Laat BeteS een Total Cost of Ownership berekening doen en u weet exact wat uw directe en indirecte voordelen zijn met een documentoplossing die volledig is afgestemd op uw werkzaamheden en bedrijfsgrootte.TEMPEO WAVE TGREY (vanaf € 580,-)

met witte accenten op de achterkant, in de armleggers en kruisvoet

Deze fraaie design stoel (erkend met internationale prijzen) past in menig interieur en is leverbaar in 7 verschillende stijlvolle kleuren. Dankzij de 4cm brede golvende banen in de mooie stoffering is het een zeer comfortabele bureaustoel. De stoel is zeer goed instelbaar en is ergonomisch verantwoord ondermeer door de lendensteun, gemakkelijk verwisselbaar zitkussen, ergo synchroon mechaniek plus, de dynamische zitneiginstelling, schuifzitting en 3D armleggers.

Opties

De stoel is te voorzien van 5D armleggers tegen een meerprijs van € 35,-.
En voor een dynamischere zit kan de stoel van een AIR SEAT voorzien worden à € 79,-

*Prijzen zijn exclusief BTW

TEMPEO FRESH (vanaf € 445,-)

In 7 verschillende stijlvolle kleuren

Uitgevoerd met lendensteun, gemakkelijk verwisselbaar zitkussen, auto synchroon mechaniek, schuifzitting en 3D armleggers.

Opties

De stoel is te voorzien van 5D armleggers tegen een meerprijs van € 35,-. En voor een dynamischere zit kan de stoel van een AIR SEAT voorzien worden à € 79,-

*Prijzen zijn exclusief BTW

ANTEO Automaat met AIR-SEAT

Ergonomische bureaustoel in stijlvol design
uitgevoerd met 2D of 5D armleggers

De ANTEO met automaat mechaniek en 2D armleggers of (NPR 1813) 5D armleggersis een ARBO goedgekeurde stoel uitgevoerd met automatische gewichtsaanpassing met minimaal aantal handels, waardoor deze zeer eenvoudig in te stellen is en in fraaie trendkleuren verkrijgbaar.

KÖHL AIR-SEAT

Deze stoel is bovendien voorzien van een gepattenteerde AIR-SEAT van KÖHL; een zitting met een individueel instelbaar luchtkussen. Deze zorgt voor micro bewegingen die je rugspieren zachtjes traint, waardoor je rugklachten voorkomt en bestaande klachten kunnen verminderen.
*Prijzen zijn exclusief BTW

Zit-sta kruk LISELOTTE

 • Zitting uitgevoerd in stof
 • Rond foamkussen zorgt voor een comfortabele zit
 • Volledig roteerbaar
 • In hoogte verstelbare gasveer
 • Zwart of witte kunststof voet
 • De basis garandeert een stabiele neiging voor de juiste houding
 • Verkrijgbaar in zwart/zwart, wit/zwart, wit/groen, wit/blauw en wit/oranje

 

Bureaufiets Teun

 • Geen installatie vereist
 • In hoogte verstelbaar ergonomisch zitkussen
 • Geluidloos magnetisch spinwiel
 • LCD-scherm met tijd, snelheid, afstand en calorieën
 • Instelbare tegendruk
 • Gemakkelijk te verplaatsen

BeteS S1 zit-sta verhoger

Werkoppervlak: 700 x480 mm
Hoogte verstelling: 120 -450 mm

 • Eenvoudige installatie
 • Instelbaar op iedere hoogte
 • Strak en modern design
 • Ideaal te combineren met laptop
 • Maximale belasting 15kg
 • Montage monitorarm voorbereid

Zit zit bureau Betes 470

Bureau met in hoogte verstelbaar onderstel (62-87,5cm) inclusief werkblad

De ideale hoogte voor een niet verstelbaar bureau is 74 cm. Dit bureau is in hoogte verstelbaar van 62 tot 87,5 cm en voldoet hiermee dan ook volledig aan de europese arbo NEN-EN 527 richtlijnen.

Het onderstel is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en aluminium en is leverbaar met een werkblad in de kleur wit, licht eiken of grijs.

Alle werkbladen hebben een diepte van 80cm en zijn te bestellen in de volgende breedtematen:

 • 120cm breed
 • 160cm breed

Zit stabureau Betes 470 SLS

Elektrisch verstelbaar zit-sta basis bureau onderstel + werkblad

Deze zit sta bureau is verkrijgbaar met een onderstel in de kleuren wit, zwart en aluminium en zijn leverbaar met werkbladen de kleuren wit, licht eiken en grijs.

De werkbladen hebben een diepte van 80cm en zijn te bestellen in de volgende breedtematen:

 • 120cm breed
 • 140cm breed
 • 160cm breed
 • 180cm breed

 

Traploos in hoogte verstelbaar

Deze elektrisch verstelbare zit-sta tafel is door toepassing van tweemotorig onderstel (in elke poot één) zeer kwalitatief hoogwaardig. En is traploos in hoogte verstelbaar van 64 cm tot 130 cm.

ANTEO NPR 1813 met AIR-SEAT

Ergonomische bureaustoel met
multi synchroon mechaniek & 5D armleggers

Deze stijlvolle ANTEO met multifunctioneel-synchroon-mechaniek en 5D armleggers (€ 595,-*) is een ARBO goedgekeurde stoel. En is bovendien, voor extra zitcomfort, uitgevoerd met een AIR-SEAT van KÖHL.

Deze zitting heeft een individueel instelbaar luchtkussen dat met behulp van micro bewegingen je rugspieren zachtjes traint, waardoor je rugklachten voorkomt en bestaande klachten kunnen verminderen.
*Prijzen zijn exclusief BTW

NPR 1813

Een werkplek wat intensief gebruikt wordt dient volgens de Arbo richtlijnen aan strengere eisen te voldoen wat betreft de verstelbaarheid. Bij kort gebruik is de EN 1335, de Europese norm rond bureaustoelen, geschikt om te gebruiken. Voor langdurig gebruik is de NPR 1813 geschikter, want die stelt een ruimere verstelbaarheid voor.

JASMIJN

Ergonomische bureaustoel (NEN-EN 1335) in stijlvol design

De JASMIJN is een elegante ARBO verantwoorde NEN-EN 1335 stoel en is voor extra zitcomfort bovendien te voorzien van een gepattenteerde AIR-SEAT van KÖHL.

Met deze AIR-SEAT heb je een individueel instelbaar luchtkussen dat met behulp van micro bewegingen je rugspieren zachtjes traint, waardoor je rugklachten voorkomt en bestaande klachten kunnen verminderen.

NEN-EN 1335

NEN-EN 1335 is dé Europese norm voor bureaustoelen en kantoorstoelen hiermee voldoet bureaustoel JASMIJN volledig aan deze ARBO norm als het gaat om comfort, instelbaarheid en afmetingen. U bent dus verzekerd van een kwalitatief goede bureaustoel die jaren meegaat. Meer over NEN-EN 1335

All-in werkinstructies op de werkvloer

Maak gebruik van onderstaand formulier en vraag de all-in werkinstructie op de werkvloer aan. Ik neem spoedig contact met u op. Wenst u liever telefonisch contact, bel mij op +31 (0)35-656 56 65

 

Download de casus en lees het volledige verhaal Jan Brasser en welke efficiency slag Adviesgroep Van der Roest / VDRD gemaakt heeft.

[contact-form-7 id=”346″ title=”Document Solutions Download”]